De haringveiling ging volgens het amerikaanse systeem. Daarbij betaalt iedereen het geboden bedrag, ongeacht of men daarmee de veiling wint. De Leidse uitgever Sander Pardon ging er uiteindelijk met het vaatje vandoor. (Foto: Emile van Aelst).

Opbrengst haringveiling onder de maat

Het lijkt erop dat de economische crisis nog voelbaar is in Leiden, zo concludeerde veilingmeester Aad van der Luit gisteravond tijdens de veiling van het ‘eerste’ vaatje haring toen de biedingen stokten bij een opbrengst van 4.700 euro. Vorig jaar was dat nog 16.000 euro. Het 3 October Gilde houdt de veiling jaarlijks in juni om daarmee een goed doel te ondersteunen. Dit jaar wordt aangehaakt bij de gift van de gemeente Leiden aan de 3 October Vereeniging. Leiden gaat voor 125.000 euro bijzondere objecten in het centrum aanlichten.

Met de 4.700 euro die de veiling gisteren opbracht zorgt het Gilde ervoor dat ook de bruggen over De Vliet verlicht worden. Op die plek kwamen de geuzen in 1574 Leiden binnen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×