Het nieuwe stationsgebouw in wording, foto: Rob Bosman.

Splinternieuw station aan Valkenburgse Meer

Vanaf het weekend van 18 en 19 juni zullen de authentieke stoomtreinen van het Smalspoormuseum vertrekken vanuit een splinternieuw stationsgebouw. Het gebouw is een exacte kopie van een stationsgebouw uit het Gelderse Gorssel uit 1926. De Stoomtrein Valkenburgse Meer heeft het station gebouwd als onderdeel van haar buitenmuseum in het recreatiegebied Valkenburgse Meer. Van Hemelvaartsdag tot eind september vertrekken daar elke zaterdag en zondag vier keer per dag de stoomtreinen voor een rit langs het meer. In het weekeinde van 18 en 19 juni staat het museum bol van extra activiteiten tijdens de Stoom en Dieseldagen. Er zijn diverse collega’s uitgenodigd om oude technieken aan de bezoekers te tonen. Op het parkeerterrein voor het museum zullen een stoomwals en stoomtractor in werking te zien zijn. Meer info: www.smalspoormuseum.nl

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×