VVD-wethouder Pieter van Woensel mocht vanmorgen het lintje knippen bij de nieuwe vestiging van Teddy Kids aan de Zeemanlaan: "We maken ons sterk voor kinderopvang in de wijk en ik ben blij dat dat nu ook hier in de professorenbuurt kan." (Foto's: Chris de Waard).

Vestiging Teddy Kids in Zeemanlaan open

Met ongeveer en jaar vertraging heeft nationaal en internationaal kinderdagverblijf Teddy Kids de zwaarbevochten vestiging aan de Zeemanlaan kunnen openen. Omwonenden maakten lang bezwaar tegen de komst van het kinderdagverblijf. Vooral uit angst voor geluidsoverlast en een toename van de verkeersdruk. Met een ‘Kiss ’n Ride’ is dat probleem uiteindelijk ondervangen en kreeg het bedrijf alsnog groen licht. Naast het kinderdagverblijf is aan de Zeemanlaan ook een buitenschoolse opvang (BSO) van Teddy Kids voor de iets oudere kinderen gevestigd.

Teddy Kids richt zich nadrukkelijk ook op kinderen van buitenlandse ouders. Daardoor worden er kinderen van ruim 20 verschillende nationaliteiten opgevangen. Het bedrijf heeft daarmee een gat in de markt aangeboord. “In 2004 zijn we begonnen in de Herenstraat, maar daar is het nu vol. Aan de Zeemanlaan kunnen vanaf half juli zo’n 70 kinderen terecht in het kinderdagverblijf en nog eens ruim 30 in de buitenschoolse opvang,” zo vertelt manager Artem Tolmachev. “We beginnen half juli met de eerste groep, in augustus komt daar een tweede groep bij. Dan zitten we al op 28 kinderen.”

Recent kreeg Teddy Kids ook toestemming om een buitenschoolse opvang te openen aan de Voorschoterweg, naast de sportvelden van GHC. Dat gaat na de vakantieperiode officieel van start, maar tot die tijd worden er al zomerkampen georganiseerd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×