Gemeente gaat effect investeringen meten

Meten is weten en dus gaat de gemeente meer werk maken van het in kaart brengen van de effecten die allerlei maatregelen sorteren. Met behulp van zogenaamde effect-indicatoren wil het stadsbestuur meer te weten komen over het effect van de investeringen die worden gedaan. Er wordt begonnen met onderzoek op drie beleidsterreinen: omgevingskwaliteit, bereikbaarheid en werk & inkomen.

Zo komen er bijvoorbeeld telpunten in het centrum om het aantal bezoekers te meten en wordt het aantal mensen dat maandelijks het Leiden Visitors Center bezoekt bijgehouden. Ook de bezoekers van de website www.leiden.nl worden bij de cijfers betrokken. Door die cijfers af te zetten tegen de inspanningen moet duidelijker worden wat wel werkt en wat niet.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×