Geschiedenis van de bij in de Leidse Hortus

Het houden van bijen is duizenden jaren oud en honing en bijenwas zijn altijd gewaardeerde producten geweest. Minder bekend is dat de bestuiving van onze voedingsgewassen verreweg de belangrijkste dienst is, die de honingbij levert, waarbij ongeveer 30% van de wereldvoedselvoorziening afhankelijk is van de honingbij. Het gaat niet zo goed met de bijenstand: door parasieten, bestrijdingsmiddelen en misschien ook nog verstoring door mobiele netwerken, sterven bijenvolken massaal uit! De Leidse Hortus Botanicus organiseert daarom van 7 juli tot en met 28 augustus een interessante zomertentoonstelling over bijen, in samenwerking met de Leidse bijenvereniging (de Imkersvereniging Leiden en omstreken), die dit jaar haar 100-jarig bestaan viert. De focus zal liggen op het leven van de bij en wat de bezoeker zelf kan doen om bijen te helpen. Meer info: www.hortus.leidenuniv.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×