Professionele autodieven slaan hun slag

Tussen woensdag 15 juni tot zondag 26 juni zijn er vijf auto’s gestolen in Oegstgeest en werd bij vier auto’s een poging tot diefstal gedaan. De auto’s werden gestolen aan de Papaverlaan, de Rhijngeesterstraat, de Marelaan, de Wilthoeflaan en de Apollolaan. De gestolen auto’s zijn voornamelijk Volkswagens, maar ook Toyota’s vallen bij de dieven in de smaak. Het aantal diefstallen van auto’s en pogingen daartoe in deze korte periode, is opmerkelijk hoog. Opvallend is dat in alle gevallen de eigenaar de sleutels van de auto nog heeft en dat er geen glas is aangetroffen op de plek waar de dieven toesloegen. Bij de pogingen van diefstal werden wel sporen van schade aan het dashbord gevonden. De dieven gaan blijkbaar op een professionele wijze te werk. De politie vermoedt dat zij met meerdere personen tegelijk werken en dat er sprake is van ‘mobiel banditisme’: de dieven slaan hun slag in plaatsen dichtbij de snelweg en vertrekken daarna naar het buitenland. De politie is alert en surveilleert extra, zowel opvallend als onopvallend en vraagt bewoners om in het geval van verdachte situaties direct 1-1-2 te bellen.

In Duitsland is één auto teruggevonden door de politie daar: het betreft een Toyota die uit de Wilthoeflaan werd gestolen op donderdag 23 juni. Een 31-jarige man uit Litouwen werd bij de vondst van de auto aangehouden.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×