‘Gastvrijheid’ studentenhuizen in juni

In de rubriek ‘Hoe gastvrij ben jij?’ geeft de politie iedere maand een overzicht van de inbraken in studentenwoningen in Leiden en omgeving. In juni werd er in zes studentenhuizen ingebroken en één poging tot inbraak:
De tas van een studente werd gestolen uit de kamer van haar vriend in een pand aan het Flanorpad. Het slot van de centrale toegangsdeur was kapot en zo kon een insluiper gemakkelijk binnenkomen. De kamer van de vriend was niet op slot, waardoor de dief de tas gewoon mee kon nemen.

Toen alle bewoners van een studentenhuis aan de Breestraat lagen te slapen werden een laptop en tv uit hun woning gestolen. Inbrekers hadden de deur geforceerd. In de zoektocht naar de twee werd de tv teruggevonden aan de Van Limburg Stirumstraat. De jongens zijn niet meer gevonden.

Een studente van een pand aan de Klikspaanweg stond onder de douche en kwam er daarna achter dat haar laptop en portemonnee gestolen waren. Zij had haar kamerdeur niet op slot gedaan toen zij naar de badkamer ging.

Aan de Langebrug probeerde een inbreker een studentenkamer binnen te komen. De kamerdeur zat op slot en het lukte de dief niet om binnen te komen. De schade bleef beperkt tot een beschadigd slot.

Een student verliet ’s avonds zijn studentenkamer aan de Kaarsenmakersstraat en toen hij die nacht terugkwam ontdekte hij dat er was ingebroken. Het raam stond open, terwijl hij deze had dichtgedaan. Het raam was alleen niet afgesloten met pensloten. De inbrekers hadden een laptop, Ipod, handtas en rugzak met daarin een camera meegenomen.

Een student wonende aan het Utrechtse Jaagpad had, toen hij wegging, zijn raam op een kier laten staan. Toen hij ‘s nachts thuiskwam, ontdekte hij dat er was ingebroken. Zijn laptop was gestolen. Deze werd dezelfde dag door de politie teruggevonden aan de Zoeterwoudsesingel.

Een student deed aangifte nadat uit zijn kamer aan de Wassenaarseweg zijn laptop was gestolen. Waarschijnlijk heeft een insluiper de laptop meegenomen. De voordeur was niet op slot en er stond een raam open.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×