Wetenschappers aan het woord bij Naturalis

De komende zondagen vertellen wetenschappers van Naturalis tijdens een ScienceTalk over hun onderzoek. Op zondag 10 en 24 juli vertelt geoloog drs. Kees de Jong wat ammonieten zijn. Op zondag 17 juli en 18 september is het de beurt aan dr. Menno Schilthuizen, die onderzoek doet naar de evolutie van spiegelbeeldvormen bij plant en dier. Inge van Noortwijk is wetenschappelijk illustrator bij NCB Naturalis. Op zondag 7 augustus laat ze zien hoe ze insectenpootjes tekent, en vertelt ze waarom dit belangrijk is voor het onderzoek.Sommige planten kunnen veranderen van soort. Dr. Frederic Lens wil weten waarom. In zijn laboratorium heeft hij een proefopstelling gebouwd om dit te onderzoeken.Op zondag 14 augustus en 2 oktober doet hij verslag. De ScienceTalks vindenom 12.30 en 13.30 uur plaats. Het publiek wordt uitgenodigd om vragen te stellen.

Deze wekelijkse activiteit vindt plaats vanwege de nieuwe tentoonstelling LiveScience: het experiment waarbij museum en werkplaats versmelten.

Meer informatie staat op www.livescience.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×