Een glimpje van toekomstig leven, foto: PR.

Tekeningen op feestjurkjes bij Galerie Zône

Op zondag 8 augustus tussen 14.00-16.00 uur wordt de bijzondere expositie van Renée Geurts geopend in Galerie Zône. Onder de titel ‘Voorafschaduwingen’ laat de kunstenaar balpentekeningen zien, die gemaakt zijn op feestjurkjes. De jurkjes behoorden aan ongeveer driejarige meisjes toe, voor wie het leven nog maar in de startblokken staat. Geurts laat met haar tekeningen glimpjes  zien, een soort ‘voorafschaduwing’ van toekomstige gebeurtenissen. Tekenen met balpen bevalt de kunstenaar goed: “Het is informeel, het materiaal is lekker banaal, het lijkt op schrijven – snel handschrift, omdat er veel opgeschreven moet worden.  Mijn werk draait vaak om het vertellen van geschiedenissen, van anderen of van mijzelf. Ik hou van het werken met spullen uit het dagelijkse leven.”
De tentoonstelling is te bezoeken van 1 tot en met 30 augustus. Meer info en openingstijden: www.galeriezone.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×