Kletsnatte Melvin wordt gered, foto: KUG.

Kat in nood zoekt toevlucht op drijvend eiland

Sinds de lente van vorig jaar liggen een aantal drijvende eilandjes in het water aan de Havenwijk-Zuid. Met subsidie van de gemeente hebben buurtbewoners de eilanden geplaatst met het doel om de natuur in de binnenstad meer de ruimte te geven en als uitwijkmogelijkheid voor katten, die nog wel eens in het water terechtkomen. Kater Melvin werd vandaag door een buurtbewoner gespot op een drijvend eiland in het water aan de Zuidsingel en kon enkele minuten later gered worden door een lid van KUG. KUG staat voor ‘Kat uit de gracht’ en is een wijkinitiatief. Ook in andere Nederlandse steden wordt dit voorbeeld gevolgd. Toevallig waren op het moment van de redding een aantal mensen op bezoek van het KUG uit Hoorn. Meer info: www.katuitdegracht.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×