Vragen GroenLinks over “Fiets fout= fiets weg”-beleid

Naar aanleiding van de uitspraak van een bestuursrechter in Utrecht, stelt GroenLinks het college schriftelijke vragen over het “Fiets fout= fiets weg”-beleid.

De uitspraak van die bestuursrechter houdt in, dat Gemeenten niet zonder waarschuwing vooraf fietsen mogen verwijderen die volgens hen fout geparkeerd zijn. Alleen als een fiets zo is neergezet dat deze aantoonbaar gevaar oplevert, mag de gemeente het slot zonder waarschuwing vooraf losknippen. Deze uitspraak deed de rechter, nadat een vrouw naar de rechtbank gestapt was, omdat het slot van haar fiets op Utrecht Centraal was losgeknipt. De fiets stond naast de rekken, maar was volgens de rechter niet gevaarlijk gestald. De vrouw heeft volgens de uitspraak recht op een schadevergoeding van €1000.

GroenLinks wil van het college weten welke gevolgen deze uitspraak heeft voor het beleid in Leiden. Ook informeert de partij naar de gevolgen voor het fietswrakkenbeleid dat buiten de fiets-fout = fiets weg zone gehanteerd wordt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×