Kaalslag op het speelveld aan de Lasserstraat, foto: PR.

Groenvoorzieningen bij de Lasserstraat aan de kaak gesteld

GroenLinks Leiden stelt vragen over de situatie van de groenvoorzieningen op het gras-/speelveld aan de Lasserstraat. Na een storm waren een aantal bomen, door buurtbewoners erg geliefde Robinia’s, scheef gewaaid en werd een verzoek ingediend bij het servicepunt Woonomgeving om deze bomen te stutten. In plaats daarvan kwamen gemeentewerkers, gewapend met een kettingzaag, de bomen omzagen. Sindsdien heeft de gemeente zich, volgens de brief van GroenLinks, niet meer bekommerd om het speelveld en zijn er op de plek waar ooit deze bomen stonden slechts zandplekken zichtbaar. Buurtbewoners hebben hierover al eerder contact gehad met de gemeente, die nieuwe bomen heeft toegezegd. In april jl. zijn de overgebleven stronken verwijderd en is er geprobeerd wat gras te zaaien op de ontstane lege plekken. Sindsdien vragen bewoners zich terecht af of de gemeente haar toezegging om nieuwe bomen te plaatsen ooit nog gaat nakomen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×