Foto: PR.

Muggenplaag op komst

Volgens dr. Piet Verdonschot, senior onderzoeker bij Altera (onderdeel van Wageningen UR), is een heuse muggenplaag op komst. Doordat de maand juli extreem nat was en de temperatuur deze week eindelijk weer zomerse waarden bereikt kunnen we binnenkort een explosie van volwassen steekmuggen tegemoet zien. Verdonschot adviseert om schoteltjes onder bloempotten, emmertjes, bakjes en zelfs volgelopen regengoten vrij van water te maken, omdat de larfjes in water overleven. Muggeneitjes groeien in zeven tot tien dagen uit tot volwassen muggen, waarvan de vrouwtjes de stekers zijn. Wie een plaag constateert kan dit melden via: piet.verdonschot@wur.nl

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×