Vragen D66 over Haring- en Corewijngala

D66 stelt het college schriftelijke vragen over het Haring- en Corewijngala. Hoewel het gemeentebestuur in 2008 nog ontbrak tijdens het Haring- en Corewijngala, is er nu een overeenkomst opgesteld rond deelname aan het gala en garantstelling. D66 vraagt zich af waarom het college deze ommezwaai gemaakt heeft.

Het college had twee tafels gekocht voor het Diesgala dat op 14 mei plaatsvond. De partij vraagt of de daarvoor uitgenodigde gasten van landelijk of internationaal niveau waren, en als dat zo is, waarom ze dan ook weer voor 23 september worden uitgenodigd. Als dat niet het geval is, wil de partij weten waarom het college twee tafels voor het Diesgala kocht.

D66 wil verder weten hoeveel gemeentelijk personeel er vrijgemaakt wordt om gasten uit te nodigen en sponsoren te werven, zoals dat is overeengekomen met de stichting tot behoud van de internationale viering van het Leids ontzet. De partij wil weten hoeveel dit alles kost en uit welk “potje” het betaald wordt. De partij vraagt of het college vindt dat het werven van sponsoren voor een externe stichting wel een taak van de gemeente is.

De gemeente staat garant voor €50.000 voor het Haring- en Corewijngala. D66 vraagt waar burgemeester en wethouders dat bedrag vandaan denken te halen, als het vanwege het uitblijven van sponsors inderdaad nodig blijkt. Tenslotte vraagt de partij waarom dit besluit niet in de gemeenteraad aan de orde gesteld is.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×