Leidse Rotary Clubs organiseren oriëntatiecursus voor buitenlandse gastscholieren

Aanstaande zaterdag worden de buitenlandse gastscholieren, die in het kader van een uitwisselingsprogramma een jaar lang in Nederland zullen blijven en studeren, ontvangen door districtsgouverneur Wouter van Putten in Het Haagsche Schouw. Gedurende een week kunnen de scholieren, in de leeftijd van 16 tot 18 jaar, een intensieve kennismakingscursus volgen, die gegeven wordt in het Bonaventura College. Daarnaast is er tijd voor ontspanning en maken de internationale leerlingen een boottocht door de Sleutelstad, bezoeken Naturalis en het stadhuis. De groep bestaat uit 21 leerlingen afkomstig uit de VS, Canada, Argentinië en Brazilië. De drie Leidse Rotaryclubs zijn van 13 tot en met 20 augustus gastheer van deze ‘Dutch Orientation Course’. De scholieren wonen deze week bij gastgezinnen die zijn verbonden met één van de Leidse clubs.

Bijzonder aan het uitwisselingsprogramma is dat middelbare scholieren van over de hele wereld een jaar lang worden uitgezonden naar andere delen van de wereld en zo kennis maken met andere landen, talen en culturen. Het project is onderdeel van het uitgebreide jeugdwerk van Rotary International en heeft als doel vriendschap en wederzijds begrip tussen jongeren uit verschillende landen en culturen te promoten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×