Loco-burgemeester Jan-Jaap de Haan beleefde zichtbaar plezier aan zijn bezoekje aan de 100-jarige mevrouw De Vries - Van der Goot. Dat gold ook voor de eeuweling zelf. (Foto: D'Andrea Fotostudio / Peter Schipper).

Verjaardagsbezoek voor 100-jarige

Gistermiddag mocht Jan-Jaap de Haan in de hoedanigheid van locoburgemeester, op verjaardagsvisite bij een 100-jarige. De gelukkige was mevrouw De Vries-van der Goot, die een eeuw geleden werd geboren in Gaastmeer. Ze is via Alblasserdam in Leiden terecht gekomen doordat haar man werd aangesteld op de Ambachtsschool aan de Haagweg in Leiden. Zij woont al 73 jaar in de Sleutelstad.

Ze had 16 jaar een woning in de Brederostraat en woonde 40 jaar in de Jacob Catslaan. Nu woont ze alweer 17 jaar bij Haagwijk, eerst 14 jaar in de Seniorenflat ernaast en sinds drie jaar in Haagwijk. Ze is bijna 30 jaar weduwe. Mevrouw De Vries-van der Goot was de jongste in een gezin van acht kinderen. Ze heeft vier dochters en 7 kleinkinderen en 16 achterkleinkinderen. Een deel van haar nageslacht woont in Australië en is ter gelegenheid van haar verjaardag naar Leiden gekomen.

Het recept om zo oud te worden is volgens mevrouw De Vries-van der Goot: “Belangstelling blijven houden voor je omgeving en meedoen met de activiteiten waar je plezier in hebt”.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×