Speeltuinbende test Leidse speeltuin

Aanstaande zaterdag zal een groepje experts, de Speeltuinbende, de Speeltuin Zuiderkwartier testen op toegankelijkheid voor gehandicapte kinderen. De Speeltuinbende bestaat uit kinderen met én zonder handicap, die de toestellen onder de loep zullen nemen en vooral uitproberen, maar ook de toegankelijkheid van bijvoorbeeld de toiletten is belangrijk. Het team zal na het testen het aantal sterren toekennen, dat deze middelgrote Leidse speeltuin heeft verdiend. Met een oppervlakte van 500m2 beschikt het Zuiderkwartier over 36 speeltoestellen en organiseert regelmatig activiteiten voor kinderen uit de buurt.

De Speeltuinbende is een onderdeel van het driejarige project ‘Samen Spelen’, een initiatief van ‘NSGK voor het gehandicapte kind’. Samen met NUSO, de koepel voor speeltuinverenigingen, wil NSGK speeltuinen in heel Nederland toegankelijk krijgen. Het doel is dat in 2012 ten minste 25 speeltuinen zo zijn aangepast dat kinderen met en zonder handicap er samen kunnen spelen.

Meer info: www.speeltuinbende.nl

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×