Veel muziek tijdens Rapenburgconcert en Leidse Waterdagen

Volgend weekend bruist de Sleutelstad tijdens het Rapenburgconcert en de Leidse Waterdagen van de muziek. Op vrijdag staat trompettist Eric Vloeimans op het waterpodium van het Rapenburg met een keur aan muzikanten. Zo zal Hermine Deurloo mondharmonica spelen.  Later op de avond zal de formatie Ape Not Mice optreden. Op zaterdag zal overdag het Talentenjacht 2011 weer varen door de Leidse grachten. Vijf bands presenteren zich vanaf een boot voor jury en publiek. de winnaar mag om 18.00 uur spelen op het waterpodium van het Rapenburg. Datzelfde podium staat `s avonds in het teken van dance en groove. De band MacAlistair maakt dance muziek met ruimte voor solo’s. Energieke muziek die inmiddels al heeft geklonken op The Hague Jazz! De avond wordt vervolgd door F.I.T.C.H. met funky beats en een trendy afwisseling van zang, rap, percussie en sax. Daarna zal DJ Sparkling Abercrombie met gastartiesten zorgen voor een spetterende finale. Op zondagmiddag vaart een carrousel van boten door de Leidse wateren om het publiek te vermaken. Muziek van onder andere de Amazing Stroopwafels enDe Slechte Band (winnaar van de Gouden Pet 2011) zal zorgen voor vermakelijke taferelen op en om de Leidse terrassen. Daarnaast zullen Leidse dichters rondvaren om hun werk voor te dragen. Voor wie nader wil kennis maken met de historie van het Rapenburg staan op zondag om 14.00 uur de gidsen van Groepswijzer.nl klaar bij het terras van English Pub North End aan Noordeinde 55.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×