Dubbel jubileum in de Merenwijk

Aanstaande zaterdag is het feest in de Merenwijk. Winkelcentrum de Kopermolen viert dan het 35-jarig bestaan met een braderie. Tegelijkertijd viert Kerkelijk Centrum de Regenboog de start van het 40-jarig jubileum. De oecumenische geloofsgemeenschap zal ter gelegenheid van dat jubileum het komende jaar regelmatig activiteiten organiseren, die openstaan voor alle belangstellenden. Zo zijn er scratchbijeenkomsten, en verzorgt Peter Vermaat een bijeenkomst over Titus Brandsma. Ook geeft de Regenboog een jubileumboekje uit, waarin onder meer te lezen is hoe de grondleggers van de geloofsgemeenschap, pastoor Jan van Well en dominee Henk Hortensius, terugblikken op 40 jaar oecumene in de Merenwijk.

Aanstaande zaterdag worden de jubileumfestiviteiten geopend door middel van een feestelijke optocht. Onder muzikale begeleiding van de Franciscusband trekken leden van de geloofsgemeenschap door de wijk, terwijl zij onderweg flyers uitdelen. Op zondag 4 september gaan de jubileumfeesten verder, tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Regenboog.

Meer informatie over het jubileum en het jubileumprogramma is te vinden op www.deregenboogmerenwijk.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×