Nat Rapenburgconcert tóch sfeervol

Het weer tijdens het afgelopen weekend waarin de Rapenburgconcerten plaatsvonden, was bar en boos. Vrijdagavond was het even droog toen presentator Fons Delemarre aan trompettist Eric Vloeimans vroeg om het Rapenburg te ‘tekenen in muziek’. Wat volgde was een wonderschone melodie die weerkaatste tegen de huizen. Het publiek genoot van een prachtig concert met deze befaamde trompettist en mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo. ‘Ape Not Mice’ zorgde voor een spetterende afsluiting. De volgende dag had de bandwedstrijd het Talentenjacht door de Leidse wateren moeten varen, maar de weergoden maakten dit onmogelijk. Alleen de winnaar van de Gouden Pet, de Slechte band, die dit onderdeel van het festival zou opluisteren, koos ‘het ruime sop’. Die avond konden op het overdekte podium op het Rapenburg in ieder geval de bands MacAlistair en FITTCH nog een mooi optreden geven. Helaas was het weer ook op zondagmiddag dusdanig slecht, dat de muziek en de dichters geen varende optredens konden verzorgen. Ondanks de regen was het toch een sfeervol festival.
(Trompettist Eric Vloeimans beschrijft het Rapenburg op muzikale wijze, Foto: PR.)

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×