Eigendommen studenten ook in augustus niet veilig voor dievengilde

In augustus zijn meerdere studenten bestolen. De buit bestond voornamelijk uit laptops.
Een insluiper kwam ’s nachts via het openstaande raam een studentenkamer aan de Oude Singel binnen, Hij greep een tas waarin onder andere een portemonnee en mp3-speler zaten, en vertrok weer. De 18-jarige bewoonster ontdekte de diefstal toen ze later die nacht haar kamer binnen ging.

Een 21-jarige studente die ’s middags even haar kamer aan de Groenesteeg verliet, liet het raam op een kiertje staan. Toen ze terug kwam zag ze dat het raam helemaal open stond. Haar laptop bleek verdwenen. Iemand is haar kamer via het raam binnengegaan, om de computer weg te nemen.

De kamer van een 22-jarige bewoner van de Vollersgracht moest dringend gelucht worden. De student zette daarom de voordeur van het huis en zijn eigen deur open en ging op bezoek bij een huisgenoot. Bij terugkomst ontdekte hij dat iemand van zijn gastvrijheid gebruik had gemaakt en in zijn kamer geweest was. De “gast” was ondertussen weer vertrokken, maar had de telefoon en beurs van de student meegenomen. De student heeft beide eigendommen inmiddels weer terug. Het mobieltje werd gevonden bij een bekende van de politie, die aangehouden is. De gemeente vond de nog gevulde portemonnee en bracht deze naar het politiebureau.

Een 26-jarige bewoonster van een pand aan de Oude Rijn ging een avond stappen. Ze deed haar deur dicht, maar sloot hem niet af. Een insluiper maakte van de gelegenheid gebruik. Hij doorzocht haar laden en nam sieraden weg. Ook pikte hij haar laptop.

Studenten van een huis aan de Groenesteeg hoorden op een avond rond 21.30 uur gestommel en gingen polshoogte nemen. Ze waren net te laat. Een insluiper die via een openstaand raam op de begane grond het huis was binnengekomen, was alweer vertrokken. Hij had de laptop van een 21-jarige studenten bij zich. De politie heeft sporenonderzoek in het huis verricht.

De bewoner van een studentenhuis aan de Verlengde Wassenaarseweg, dacht dat hij in Oegstgeest zijn raam wel op een kiertje kon laten staan als hij van huis ging. Toen hij die nacht terugkwam, zag hij dat zijn raam verder openstond. Zijn kamer was overhoop gehaald en zijn laptop bleek verdwenen.

Een 20-jarige bewoonster van de Jan van Goyenkade ging een nacht weg en liet haar laptop op het bureau staan. Een “voorbijganger” die het computertje zag, gooide een baksteen door de ruit, stak zijn armen door het ontstane gat en pakte de laptop. Niemand heeft ietss gezien of gehoord.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×