Vurig pleidooi voor behoud Museum Boerhaave

Jan Geert Majoor, hoofdredacteur van HDC Media (o.a. Leidsch Dagblad) gaf gisteren het startsein voor de campagne ‘Red Museum Boerhaave!’ De campagne moet aan het einde van dit jaar een eenmalig bedrag van € 700.000,- opleveren om sluiting van het museum te voorkomen en alle betrokkenen zijn ervan overtuigd, dat dit doel voor 31 december wordt gehaald. Na een historische lezing, gevat in een soort toneelstukje in het Anatomisch Theater van het museum, gingen alle belangstellenden en genodigden naar buiten, waar directeur Dirk van Delft en Majoor de zeepkist beklommen en een vurig pleidooi hielden voor behoud van dit belangrijke museum. Daarna werd de speciale museumsnack, het ‘Boerhaaviaantje’ gepresenteerd, geproefd en gekeurd. De acties zijn noodzakelijk, omdat staatssecretaris Zijlstra de spelregels voor de eigen inkomsten van het museum met terugwerkende kracht heeft veranderd, waardoor Boerhaave 17,5 % van de Rijksbijdrage vanaf 2010 al zelf dient te realiseren. Van Delft: “Ik ben ervan overtuigd, dat we op de verjaardag van Boerhaave zelf en dat is op 31 december, hem kunnen feliciteren met het behoud van ‘zijn’ museum.” (Directeur Dirk van Delft, foto en reportage: Jacqueline Borg.)

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×