Voetbalkooi Slaaghwijk na 22.00 uur verboden terrein

De VVD Leiden wil dat burgemeester Lenferink optreedt tegen een groepje overlastgevende jongeren bij de voetbalkooi in de Slaaghwijk. Raadslid Frederik Zevenbergen stelde de aanhoudende overlast aan de orde tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag. Omwonenden zijn het helemaal zat met het groepje dat zich zodra er politie verschijnt ineens voorbeeldig gedraagt. Hij werd op zijn wenken bediend door de burgemeester die aankondigde de voetbalkooi voorlopig ’s avonds te sluiten. Vanaf vanavond is het al zover. Tussen 22.00 en 8.00 uur mag niemand zich in de voetbalkooi en de directe omgeving bevinden. Ook de onderdoorgang naar winkelcentrum de Kopermolen is tussen die tijden verboden terrein. Het verbod geldt voorlopig tot en met 31 oktober 2011.

De afgelopen tijd is er veel overlast geweest van groepen jongeren rondom de voetbalkooi in de Slaaghwijk. Het gaat met name om geluidsoverlast. Verschillende maatregelen zoals reparatiewerkzaamheden aan de voetbalkooi, extra schoonmaken van de omgeving en het extra openstellen van de soos door jeugd- en jongerenwerk hebben de situatie verbeterd, maar de overlast niet kunnen voorkomen. Daarom heeft de Burgemeester besloten om net als in 2006 en 2008 de voetbalkooi tijdelijk te sluiten.

In 2012 wordt reeds in het voorjaar een regeling van kracht waardoor groepen zich op bepaalde tijden niet mogen ophouden in de voetbalkooi en de directe omgeving, en de onderdoorgang winkelcentrum de Kopermolen. De politie kan het gebied rondom de voetbalkooi aanmerken als een gebied waar streng tegen (jeugd)overlast wordt opgetreden. Ook kunnen ouders/verzorgers van jongeren die overlast veroorzaken in dit gebied en waarvan de namen bekend zijn bij de politie, een waarschuwingsbrief hierover ontvangen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×