Burgemeester Van der Werf neemt het eerste exemplaar in ontvangst van de makers van het 'Het Lijdende Leiden': Peter van Gucht en Luc Morjaeu, foto en reportage: Jacqueline Borg. Video: IloveLeiden.com.

Eerste exemplaren ‘Het lijdende Leiden’ overhandigd

Vanmorgen werd het nieuwste Suske en Wiske-album: ‘Het lijdende Leiden’ overhandigd aan ‘burgemeester’ Van der Werf, loco-burgemeester Jan-Jaap de Haan, Helena Vandersteen en aan de voorzitter van de 3 October Vereeniging Els van Eijck van Heslinga. De overhandiging vond plaats in Museum de Lakenhal, waar directeur Meta Knol iedereen welkom heette. Naast alle genodigden en veel pers, waren er ook grote getalen kinderen aanwezig, die mee hadden gedaan met de kleur/stripwedstrijd. Bas en Melvin van de Vuurvogel, een lesplek voor kinderen, die niet meer op een reguliere basisschool les kunnen krijgen, lieten trots hun winnende inzending zien. De Standaard Uitgeverij heeft in samenwerking met de 3 October Vereeniging Leiden, die dit jaar 125 jaar bestaat, het heldhaftige verhaal over Leidens Ontzet uit 1574 omgetoverd tot een nieuw Suske en Wiske-stripverhaal. Het album is vanaf vandaag te koop in de hal van het museum.

In Museum De Lakenhal is van 12 november ’11 tot en met 4 maart ’12 een presentatie van de originele schetsen en tekeningen uit het album te zien. Deze presentatie maakt deel uit van de grote familietentoonstelling ‘Vrijheid! Leidens Ontzet 1574 – 2011’ die van 30 september ’11 tot en met 8 januari ’12 in het museum gehouden wordt.

Meer info: www.lakenhal.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×