Provincie lanceert Mijn Leefomgeving

De provincie lanceert de website //mijnleefomgeving.zuid-holland.nl. Inwoners kunnen op deze site precies zien wat de provincie in hun woonomgeving doet of gaat ondernemen. Alle kerntaken van Zuid-Holland zijn op een kaart van de provincie ingevoerd. Door in te zoomen op een bepaalde locatie of gemeente, komt alle actuele informatie in beeld. Ook gegevens over inspraakavonden en andere bijeenkomsten is terug te vinden. Doel van Mijn Leefomgeving is het verschaffen van meer inzicht in wat de provincie onderneemt. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat bezoekers van de website van de provincie behoefte hebben aan meer informatie over wat de provincie doet en welke invloed de provincie op de leefomgeving heeft.

De informatie in Mijn Leefomgeving is van belang voor de inwoners van Zuid-Holland. In Mijn Leefomgeving wordt deze informatie als punten op de kaart getoond. Voorbeelden van die punten zijn molens, zwemwaterlocaties, fietspaden en vaarwegen. Na klikken op een punt verschijnt er een kort tekstje ondersteund door een icoon en een foto.

Ingewikkelde documenten zoals beleidskaders waar andere overheden hun beleid op kunnen baseren staan niet in Mijn Leefomgeving. Ook informatie voor bedrijven en andere overheden over het aanvragen van vergunningen of subsidies, ontbreekt.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×