Rederij Rembrandt vreest aanvaringen bij Bostelbrug

Als er naast Grand Café Pettersson aan de Prinsessekade een aanlegsteiger komt voor (rondvaart)boten komt de veiligheid op het water ernstig in het gedrang. Dat betoogde Paul Groenen van Rederij Rembrandt gisteravond bij de raadscommissie Ruimte en Regio. Groenen vaart dagelijks meerdere malen met zijn 15 meter lange rondvaartboten onder de Bostelbrug door richting Galgewater. Als boten straks vanaf de nieuwe steiger bijvoorbeeld achteruit wegvaren en voor de doorvaart van de Bostelbrug komen, is een aanvaring onvermijdelijk vanwege de onoverzichtelijke situatie ter plaatse.

Groenen wijst erop dat de steiger direct op de hoek van de brug wordt aangelegd: “En het is daar een drukbevaren stuk en niet iedereen kan bovendien even goed varen.” Voor zijn eigen boten geldt dat ze zo lang zijn dat het onmogelijk is om op tijd te reageren als er ineens een boot voor het bruggat opduikt.

CDA-raadslid Bonestroo opperde om haaks op de nieuwe steiger een afsluiting te maken zodat boten niet aan die kant weg kunnen varen. Dat leek ook Groenen een goede oplossing. Binnenkort wordt het plan voor de nieuwe steiger inhoudelijk besproken.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×