Leiden Home Learners bestaat één jaar

Vandaag viert Leiden Home Learners in de Leidse Hout de eerste verjaardag van de thuis onderwijzende gezinnen. Tegelijkertijd vieren zij de 5e Internationale Dag van Vrijheid in Onderwijs. Leiden Home Learners is in september 2010 gestart als een groep thuisonderwijzende gezinnen die wekelijks bij elkaar komen om vriendschappen te onderhouden en te leren door spel, creatieve activiteiten, en het verkennen van de natuur. De groep houdt haar activiteiten bij musea, bibliotheken en natuur in en rondom Leiden, zoals de Leidse Hout. De visie voor LHL is dat de kinderen samen leren en groeien als een gemeenschap, waarbij ze verschillende vaardigheden ontwikkelen, elkaars talenten waarderen en ervaren hoe het is om samen aan projecten te werken.

De Internationale Dag van Vrijheid in Onderwijs is in 2006 gestart in Frankrijk als “Journée Internationale Pour la Liberté de l’Instruction”. Doelen van de organisatie zijn het bevorderen van het belang van vrije onderwijskeuze voor gezinnen, het informeren over alternatieve vormen van leren en het geven van steun aan wereldwijde alternatieve bewegingen in onderwijs.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×