Warenmarkt, plantjes, muziek en internationale hapjes

Op de warenmarkt was er vandaag bijna geen doorkomen aan vanwege de immense drukte. Langs de grachten zat het publiek, de benen bungelend boven het water, van een lekker inheems of uitheems hapje te smullen, de terrassen waren afgeladen en overal klonk muziek. Naast de traditionele 3 Oktober-planten, kleding, bijna gratis horloges en de nieuwste schoonmaaksnufjes, was er van alles te koop én te proeven: Hollandse haring, Leidse bitterballen, Portugese kip, Surinaamse lekkernijen, Indische saté en nog veel meer, werden ter plekke bereid in de vele stalletjes in het stadscentrum. Overal galmde muziek, van swingende bands en Hollandse meezingers tot spannende jazz, dat laatste bij een afgeladen Burcht, waar het publiek genoot van de sfeer en de nog altijd warme zomerzon.
(Foto: Echte Portugese kip op het Vrouwenkerkplein, foto en reportage: Jacqueline Borg)

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×