Aanhoudingen laatste dag Leidens Ontzet

Tot maandag 3 oktober, had de politie al 54 mensen aangehouden voor diverse vergrijpen tijdens de feestelijkheden. Op 3 oktober kwamen daar nog een aantal bij. De politie heeft Maandagavond twee Leidenaren van 20 en 21 jaar, een 19-jarige Rijnsburger en een 21-jarige Voorschotenaar aangehouden na een vechtpartij. Een 32-jarige Sassenheimer werd even na 23.30 uur aangehouden op de Breestraat nadat hij een politiepaard een klap gaf. Het paard schrok hevig van de klap. Om 23.50 uur werd een 30-jarige man, zonder vaste verblijfplaats, aangehouden toen hij weigerde te voldoen aan een vordering van de politie. De man hield geen afstand toen agenten bijstand verleenden bij iemand, die onwel was geworden op de Steenstraat.

Op de Haarlemmerstraat kregen agenten het aan de stok met een wildplasser.

Later in de nacht werd een 24-jarige Leiderdorper aangehouden op de Breestraat, die agenten beledigde. De agenten zagen een man en een vrouw ruzie maken en probeerden met hen in gesprek te gaan. Terwijl zij nog met de vrouw praatten probeerde de Leiderdorper de vrouw mee te trekken. De agenten sommeerden de man om door te lopen. De Leiderdorper schold hierop de agenten uit en bleef zich opstandig gedragen.

Op de Garenmarkt werd een 49-jarige Leidenaar aangehouden en op de Nieuwe Rijn een 41-jarige man uit Franeker, beiden wegens verstoring van de openbare orde.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×