Tientallen gemeentelijke websites lek

Minstens 50 websites van gemeentes zijn lek. Daaronder ook de site van de Leidse buurgemeente Zoeterwoude. Dat meldt de website Webwereld.nl vandaag. Webwereld heeft de oktober uitgeroepen tot ‘lektober’ en maakt de hele maand elke dag een nieuw veiligheidslek bekend. De site werkt daarvoor samen met Brenno de Winter die eerder dit jaar onder andere de problemen met de ov-chipkaart blootlegde.

De nu bekend gemaakte problemen met de gemeente-sties hebben te maken met het feit dat ze op oude versies van Windows draaien en veiligheidsupdates niet zijn ge├»nstalleerd. “De website zoeterwoude.nl is rond 20.30 uur ‘op zwart gezet’,” zo laat de Zoeterwoudse CDA-wethouder Mirjam Ates weten. Niet alle gemeentes reageren zo adequaat. Veel van de lekkende sites zijn nog gewoon online.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×