Lenie Bavelaar won afgelopen week een winkelwagen vol boodschappen bij Albert Heijn aan de Hooigracht. Ze aarzelde geen moment en vulde hem helemaal met dierenvoer en leverde dat op dierendag af bij Stevenshage. Vandaag kwam ze terug met haar kleinkinderen om nog even naar kater Freek te kijken. Die heeft haar hart gestolen en kan binnenkort lekker bij Lenie de tuin in. Ook gaat ze elk jaar in april met de collectebus rond in de wijk Roomburg. (Foto's: Chris de Waard).

Topdrukte op open asieldag Stevenshage

Ondanks af en toe een regenbuitje brachten honderden mensen vandaag een bezoekje aan het Streekdierentehuis Stevenshage in de Stevenshof. Leen Gottschal, al 26 jaar de beheerder van het dierenasiel in Leiden, heeft ze niet precies geteld: “Maar we zien het altijd aan de poffertjes. Die gaan vandaag weer enorm hard.” Andere cijfers heeft hij wel paraat; Dit jaar ving Stevenshage al 170 honden, 470 katten en 147 vogels en knaagdieren op. De meeste worden snel geplaatst, maar een enkeling blijft eigenlijk te lang in het asiel zitten. Kater Constant bijvoorbeeld, zit er al tien maanden en bij de honden heeft Zippo, de langszittende, nog steeds geen nieuw baasje. Momenteel zitten er in Stevenshage 62 katten, 11 honden en negen knaagdieren en vogels te wachten op een nieuw tehuis.

pets place luifelbaan

Pascal (midden) en zijn medewerkers van dierenspeciaalzaak Pets Place aan de Luifelbaan verdubbelden spontaan het Sleutelstad-cadeautje voor Stevenshage.

Hoewel Stevenshage voornamelijk dieren uit het eigen werkgebied (Hoogmade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Oud Ade, Teylingen, Voorschoten, Zoeterwoude) opvangt, komt het ook voor dat er honden uit bijvoorbeeld het veel grotere asiel in Den Haag naar Leiden worden overgeplaatst. Hier hebben ze een grotere kans op plaatsing en er is ook net even wat meer tijd om aandacht aan ze te geven. Daarvoor zorgen de circa 70 vrijwilligers van Stevenshage.

 

Op de website www.dierenasielleiden.nl staan alle plaatsbare dieren. Omdat de doorloopsnelheid vrij hoog is, komen er steeds nieuwe huisdieren bij die onder andere via de website op zoek zijn naar een nieuw baasje m/v.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×