Koperdieven opgepakt

Gisteren heeft de politie twee 22-jarige koperdieven uit Voorschoten aangehouden. Agenten die donderdagnacht rond 1.45 uurlangs het spoor in de richting van de Richard Wagnerlaan reden, zagen Op het parkeerterrein van het zwembad twee mannen bij een auto staan. Toen de twee de politieauto zagen naderen, gingen ze er vandoor. Door die actie was de achterdocht van de agenten gewekt en zij zetten de achtervolging in. Daarop sprong één van de Voorschotenaren in de sloot. Ook zijn maatje verdween spoorloos.

De agenten, die al gauw versterking van een helikopter en honden kregen, konden de twee niet meer vinden. Ook het afzetten van de sportvelden leidde niet tot de vondst van de twee mannen. Bij hun vlucht hadden de twee hun auto achtergelaten, met daarin een hoeveelheid koper en het identiteitsbewijs van één van de daders. De auto en het koper werden in beslaggenomen. Gistermiddag meldde één dader zich uit eigen beweging bij de politie. De auto bleek van een familielid van hem te zijn. De tweede dader werd diezelfde middag in zijn huis aangehouden.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×