LUMC zoekt ouderen die willen bewegen

Het LUMC is voor een onderzoek op zoek naar ouderen die meer willen bewegen. Daarbij gaat het niet om ouderen die fanatiek willen gaan sporten, maar om mensen die bijvoorbeeld wat vaker een wandelingetje willen maken of in plaats van de lift, de trap willen nemen. De onderzoekers willen vaststellen of het gebruik van moderne technologie kan bijdragen aan een meer actieve leefstijl bij ouderen, en of dat ook gepaard gaat met een gezondere suikerhuishouding. Ze zoeken in totaal driehonderd mensen tussen de zestig en zeventig jaar. Alle deelnemers krijgen gedurende drie maanden gratis een bewegingsmonitor. Dat is een klein apparaatje dat ze bijvoorbeeld in hun broekzak dragen. Het houdt precies bij hoeveel ze bewegen. Via de computer kunnen de deelnemers dit apparaat zelf uitlezen.

Ook hebben ze een persoonlijk beweegprogramma via internet en een persoonlijke coach. Deze coach helpt hen een goed bewegingsprogramma op te stellen. Om een beeld te krijgen van de stofwisseling, zal tweemaal gedurende vier dagen het bloedsuikergehalte gemeten worden, met behulp van een kleine sensor onder de buikhuid.

Deelnemers moeten tussen de zestig en zeventig jaar zijn, weinig dagelijkse lichaamsbeweging hebben en daar graag verandering in willen brengen. Daarnaast moeten ze bekend zijn met computer- en internetgebruik. Meer informatie over het onderzoek staat op www.lumc.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×