Man aangehouden voor vervoer wapens

Vrijdagmiddag is een 47-jarige man uit Egmond aan den Hoef aangehouden omdat hij wapens in zijn auto had liggen. Het viel de politie rond 13.00 uur op dat de achterkant van zijn auto dicht bij de grond hing, alsof er iets zwaars in de achterbak lag. Agenten hielden de automobilist op de Burggravenlaan aan en informeerden naar de lading. De man verklaarde dat hij zand vervoerde en liet de agenten op hun verzoek even kijken. Ze zagen inderdaad zakken zand liggen. Daarnaast lagen echter ook twee wapens. Het ene was volgens de man een antiek wapen dat hij onklaar had gemaakt. Het andere was een luchtbuks. De man moest mee naar het politiebureau, en mocht na verhoor weer naar huis. Zijn wapens moest hij achterlaten. Wapens mogen alleen via de openbare weg vervoerd worden, als zij goed zijn verpakt. Ze mogen namelijk niet direct klaar zijn voor gebruik. Omdat de luchtbuks in de achterbak lag, was deze volgens de politie niet gereed voor direct gebruik. Nu wordt nog onderzocht of het andere wapen inderdaad een antiek wapen is, of het onklaar is gemaakt en is vrijgesteld van de verlofplicht.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×