Twee inbrekers aangehouden na achtervolging op snelweg

Twee mannen, een 17-jarige uit Almere en een 21-jarige Amsterdammer, worden verdacht van het plegen van een inbraak vanmorgen om 05.10 uur in een winkel aan de Breestraat. De dieven sloegen vanmorgen in een auto op de vlucht. Politie Kennemerland zag de auto over de A5 scheuren en vertouwde de zaak niet, vanwege de extreem hoge snelheid. Agenten zetten de achtervolging in en losten ook nog een waarschuwingsschot, nadat de mannen in Lijnden uit de auto waren gesprongen en er rennend vandoor gingen. De auto waarin de verdachten reden, bleek gestolen te zijn. In de auto trof de politie dure jassen aan die uit de winkel in Leiden kwamen. Politie Hollands Midden werd gewaarschuwd en heeft de twee verdachten overgenomen. Later bleek uit onderzoek dat de auto waarin de twee verdachten reden, gestolen was na een woninginbraak in Amsterdam. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Advertentie

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×