Gerestaureerde Leidse Sterrewacht feestelijk heropend

Gistermiddag vond de feestelijke heropening plaats van de Leidse Sterrewacht. De officiële openingshandeling werd verricht door Staatssecretaris Halbe Zijlstra van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Door een druk op de bekende rode knop vlogen kleurige ballonnen de ruimte in en kon er getoast worden op het mooie resultaat van de tweeënhalf jaar durende restauratie, die 15 miljoen euro heeft gekost. Als extra feestelijke verrassing reikte Burgemeester Lenferink, uit naam van de Koningin, Hoogleraar Sterrenkunde Vincent Icke, een lintje uit in de Orde van de Nederlandse Leeuw, voor zijn verdiensten. De ‘Professor in spijkerbroek’ is naast een virtuoos wetenschapper ook een graag geziene figuur in de media en legt onder andere in het televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’ aan de hand van humoristische voorbeelden en in begrijpelijke mensentaal de geheimen van het heelal uit. Na afloop van de officiële openingsplechtigheid konden de genodigden een rondleiding volgen en zien hoe de 150 jaar oude Sterrewacht in haar oorspronkelijke glorie is hersteld.
(Foto’s: Jacqueline Borg)

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×