Ook Leids cordon om Mauro

Vanuit heel Nederland reizen morgen mensen af naar het Plein in Den Haag om een menselijk schild om Mauro te vormen. Onder hen ook veel bekende Nederlanders. De Leidse GroenLinks-fractievoorzitter Pieter Kos verwacht ook vanuit Leiden een grote opkomst. Inmiddels hebben zich tientallen Leidenaren gemeld via onder meer de facebook-pagina. “Maar het is absoluut geen partijpolitieke actie,” benadrukt Kos. “Ook de SP en de ChristenUnie doen eraan mee, maar we hopen vooral op heel veel mensen die meegaan. Ik laat m’n GroenLinks-jasje dan ook thuis morgen.” Het initiatief om een Cordon om Mauro te vormen ontstond een paar dagen geleden via Twitter waar de landelijke partijvoorzitter van GroenLinks Henk Nijhof werd opgeroepen om het te organiseren. In Leiden wordt verzameld op het Centraal Station. Om 12.20 uur nemen de sympathisanten van de actie Mauro moet Blijven de trein naar Den Haag.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×