Organist Klaas Trapman, foto: PR.

Wandelconcert door Klaas Trapman

Op zaterdagmiddag 12 november kunnen muziekliefhebbers genieten van een uniek en gevarieerd wandelconcert op twee historische locaties: de Lokhorstkerk en de Waalse kerk. Het concert wordt gegeven door organist Klaas Trapman uit Den Haag. Om 16.30 uur start Trapman op het rococo-orgel van de Lokhorstkerk aan de Pieterskerkstraat 1. Omstreeks 17.00 uur is er een wandelpauze van vijf minuten, waarna het concert verder gaat op het barokorgel van de Waalse kerk aan de Breestraat 62. De toegang is gratis.

De twee orgelprogramma’s hebben dezelfde opzet: een toccata (Johann Speth en van Cristian Ritter de Sonatine), een Nederlands variatiewerk (Reinken en Renooy), een koraalbewerking van Johann Nikolaus Hanff en alle Inventionen van Albert de Klerk.
Op beide locaties zal Trapman een toelichting geven.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×