RAL uitgebreid met herinneringen van “gewone” Leidenaars

Afgelopen maandag is het Regionaal Archief Leiden uitgebreid met herinneringen van “gewone” Leidenaars. Het gaat om een aantal geluidscassettes met daarop interviews met `gewone’ Leidenaren over het dagelijks leven in de stad. Ze vertellen onder andere over hun werk in de fabriek, het naar school gaan en het buurtleven. De bandjes zijn geschonken door De Stichting Het Kleine Leidse Woonhuis, die ooit opgericht werd om arbeidershuisjes te behouden en te restaureren, en zich nu toelegt op het stimuleren van onderzoek naar de geschiedenis van de `gewone’ Leidenaar. De stichting gaf stadshistoricus Cor Smit eerder opdracht om een inventarisatie te maken van het bestaande Leidse Oral History materiaal. Dit materiaal werd fysiek bij elkaar gebracht en is maandag overhandigd aan het RAL.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×