Minder speelplekken voor kinderen

Het aantal speelplekken voor jonge kinderen in Leiden wordt de komende jaren fors teruggebracht. Volgend jaar en in 2013 verdwijnen er naar verwachting een twintigtal. Wel neemt het aantal speeltoestellen flink toe. De oproep van GroenLinks en de VVD om het aantal speelplekken niet te verminderen, kreeg alleen steun van de ChristenUnie en de Partij voor de Dieren. Volgens wethouder Roos van Gelderen (SP) worden vooral veel kleine speelplaatsen met slechts een enkel speeltoestel maar weinig gebruikt. Ze zet daarom in op het opwaarderen van de overblijvende speelplekken. Het aantal kinderen dat van een speelplaats gebruik maakt is daarbij leidend. Volgens planning stijgt het aantal speeltoestellen tot 2015 van 1226 naar 1305.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×