Tweetal op stap met Cv-ketel

Twee mannen die zondagmiddag met een Cv-ketel over de Van Slingelandtlaan fietsten, zijn aangehouden omdat ze inbrekerswerktuigen bij zich hadden. Rond 13.00 uur werd de politie gebeld door een bewoonster van de Van Oldenbarneveltstraat. Zij had rond 12.15 uur haar huis verlaten en toen ze drie kwartier later terugkwam, stond de voordeur op een kier en was haar telefoon die op de eettafel lag, verdwenen. Agenten die na deze melding richting de Van Oldenbarneveltstraat reden, werden aangesproken door de eigenaar van een bedrijf in diezelfde straat. Hij was aangesproken door een oplettende getuige die twee verdachte mannen voor het bedrijf had zien staan. Die mannen hadden ook aandacht voor een vlakbij geparkeerde auto. De getuige had de mannen richting het Leidse Hout zien lopen. Kort daarna werden daar een 45-jarige man uit Nieuwveen en een 23-jarige man uit Alphen aangehouden vanwege het bij zich hebben van inbrekerswerktuigen, waaronder gereedschap. Er was niet ingebroken in het bedrijf en ook niet in de auto.

Andere agenten die in de omgeving surveilleerde, zagen de twee mannen met de ketel over de Van Slingelandtlaan fietsen. Ook deze 51-jarige Leidenaar en 37-jarige Duitser hadden inbrekersgereedschap bij zich. Alle vier de mannen zijn aangehouden. Het is onbekend of zij iets te maken hebben met de diefstal van de telefoon uit de woning aan de Van Oldenbarneveltstraat.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×