Bijna 1600 meldingen over huiselijk geweld

Het afgelopen jaar heeft Politie Hollands Midden bijna 1600 meldingen over huiselijk geweld gekregen. Waarschijnlijk is dit nog maar het topje van de ijsberg en blijven de meeste gevallen binnenshuis. De politie wil huiselijk geweld achter de voordeur vandaan halen en slachtoffers stimuleren om aangifte te doen. Atty Geerling, coördinator huiselijk geweld, roept op om ook vermoedens te melden: “Het taboe dat rust op huiselijk geweld moet doorbroken worden. Als politie willen wij slachtoffers van huiselijk geweld helpen. De daders willen wij aanpakken en laten zien wat de mogelijkheden zijn om zich te laten helpen om agressief gedrag in toom te houden. Door dit goed op te pakken willen wij huiselijk geweld naar beneden dringen.”

Vorige maand werden 161 incidenten van huiselijk geweld gemeld. Naast verrichte aanhoudingen zijn er in totaal vijf huisverboden opgelegd door burgemeesters van gemeenten binnen Politie Hollands Midden. Geerling adviseert slachtoffers om altijd aangifte te doen: “Het betekent lang niet altijd dat je partner naar de gevangenis moet. Wel zorg je ervoor dat de hulpverlening voor het hele gezin op gang komt.”

Wie huiselijk geweld vermoedt of zelf slachtoffer is kan de politie in een noodsituatie bellen via 1-1-2 en anders via 0900-8844. Men kan ook bellen met het Steunpunt Huiselijk Geweld via 0900-1262626.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×