Auteur Miep Smitsloo temidden van een deel van de hoofdrolspelers uit haar boek met v.l.n.r. Henri Lenferink, Jan Stikvoort, Miep Smitsloo, Marjan Noorlander, René Diekstra en Harry Mens. (Foto's: Chris de Waard).

Boek "De Interviews" cadeautje voor auteur en stad

Al twee jaar interviewt Miep Smitsloo wekelijks regiogenoten. Die verhalen worden in de zaterdageditie van het Leidsch Dagblad gepubliceerd en gisteren werd het boek ‘De Interviews’ gepresenteerd. In het boek 63 portretten van mensen die twee dingen met elkaar gemeen hebben: ze wonen in Leiden of omgeving en Smitsloo vindt ze interessant.

Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door burgemeester Henri Lenferink die zelf ook in het boek staat: “Als burgemeester krijg je heel veel boeken, ook over Leiden. Maar bijna al die boeken gaan over gebouwen of grote gebeurtenissen en projecten en maar heel zelden over mensen zelf. Mensen leren kennen duurt even en nu krijg je het zo aangeboden. Het is echt een cadeautje voor de stad.” Dat vindt Miep Smitsloo zelf ook: “Voor mij is het vertrouwen dat mensen mij geven in de vaak openhartige gesprekken een cadeautje.”

De gemiddelde leeftijd van de geinterviewden is wat aan de hoge kant. Veel 40-plussers. “Het leven moet over je heen gegaan zijn voor zo’n interessant portret,” vindt Smitsloo: “Maar er staan ook jongeren in hoor, bijvoorbeeld dertiger Armin van Buuren. Dan denk ik wel ‘jongen ik had je moeder kunnen zijn’. Dan zit je met zo’n wereldberoemde dj ineens te praten over wat het beste melkschuimapparaatje voor de koffie is.”

Inmiddels heeft Miep Smitsloo zo’n 90 interviews afgenomen. Een ‘De Interviews’ deel twee ligt dus voor de hand want de lijst met mensen die ze graag voor een gesprek wil strikken is nog lang. “En er komen ook steeds nieuwe mensen bij.” Voor het zover is hoopt ze dat deel een zo’n succes wordt dat een tweede druk nodig zal zijn: “Dus mensen koop dat boek, Sinterklaas komt eraan en de kerst ook. Op naar de tweede druk onder het motto: Hou Miep van de Straat!”

De Interviews kost 12,50 en is verkrijgbaar bij de betere boekhandel en via de website www.boekenvandekrant.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×