Onthulling gerestaureerde beelden W.C. Brouwer

Gisteren zijn bij Park Die Leythe gerestaureerde beelden van W.C. Brouwer onthuld. De gemeente kwam de vier monumentale beeldengroepen van de bekende beeldhouwer W.C. Brouwer (1877-1933) op het spoor dankzij een tip van de Leidse architect Bob van Beek en voormalig directeur van de Lakenhal Jetteke Bolten. De beelden lagen jaren lang onder een dikke laag klimop verscholen. Ze zijn nu gerestaureerd en teruggeplaatst op de toegangspoort van Park Die Leythe bij de Hoge Rijndijk. Gistermiddag heeft wethouder De Haan de beelden samen met Jetteke Bolten onthuld. De restauratie van de beelden is een onderdeel van Leiden 50 jaar monumentenstad. Meer activiteiten staan op www.leiden.nl/monumentenstad          

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×