Getuigen gezocht gewelddadige inbraak/ overval in woning

De politie werd vanmorgen rond 05:00 uur gebeld door een bewoonster van een huis aan de Jan van Goyenkade, die vreemde geluiden en gestommel hoorde in het huis naast haar. Agenten namen poolshoogte en zagen een man wegrennen op het moment dat zij bij de woning waren aangekomen. Ze bevolen de man te stoppen, maar hij voldeed hier niet aan. In de daarop volgende achtervolging heeft een agent een waarschuwingsschot gelost en kon de verdachte worden aangehouden. De politie ging vervolgens verder op onderzoek uit en kon aan de achterzijde van het huis een tweede verdachte aanhouden.

De bewoner is zwaar gewond geraakt; hij heeft ernstig hoofdletsel waarvoor hij onder behandeling is gesteld van het ziekenhuis. De twee verdachten, twee Leidenaren van 20 en 24 jaar, zijn in verzekering gesteld.

De technische recherche heeft onderzoek gedaan in en rond het huis en er wordt een buurtonderzoek ingesteld. Wie iets heeft gezien of  eerder deze week verdachte personen in de buurt van Jan van Goyenkade gezien heeft, wordt verzocht de politie te bellen op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×