ZZ Leiden redt het net niet in Turkije

Tot vlak voor het einde heeft Zorg en Zekerheid Leiden de kans gehad om in de uitwedstrijd bij Besiktas voor een stunt te zorgen. Toen echter in de laatste halve minuut de Turkse ploeg volkomen logisch naar de lijn werd gestuurd, bleek Marcelus Kemp vanaf die plek een specialist te zijn: vier uit vier en 76-69 als eindstand.

Zorg en Zekerheid Leiden speelde onbevangen. Logisch, want het had niets te verliezen. Niemand rekende tenslotte op een overwinning in zo’n wedstrijd. Maar van meet af aan deed Leiden gewoon goed mee. De ploeg van Toon van Helfteren kwam vaak wel op een achterstand, maar maakte die dan snel weer goed: 10-5 werd 15-15 en 20-15 werd 22-22.

Zo ging het in feite schouder aan schouder tot in het vierde kwart en waren er voor ZZ Leiden kansen tot het allerlaatst. Tot op 31 seconden van het einde om precies te zijn, nadat Terry Sas zijn derde driepunter had gemaakt voor 72-69. De laatste stap kon echter nét niet worden gezet.