Sponsordiner met veiling wordt redding Museum Boerhaave

Het Sponsordiner met veiling, dat aanstaande donderdagavond in de Pieterskerk plaatsvindt, moet de redding van Museum Boerhaave worden. Het museum heeft inmiddels zes ton bijeengebracht en hoopt donderdag de laatste ton te vergaren. Die eenmalige extra zeven ton aan eigen inkomsten is nodig, om zo sluiting van Boerhaave te voorkomen. Voor de veiling hebben diverse verzamelaars en andere vrienden van het museum tientallen antieke objecten ter beschikking gesteld die in het verlengde liggen van de collectie van Museum Boerhaave.

Zo gaat er een replica van het elektrische wagentje van Stratingh onder de hamer. Deze Groningse hoogleraar fabriceerde de eerste elektrische auto van de wereld. De replica is gemaakt naar het originele wagentje van Stratingh uit de collectie van Museum Boerhaave. Op de veilingtafel ligt verder een mid-negentiende eeuwse kijker, gemaakt door de firma Bardou. Het kostbare instrument bestaat uit drie vergulde buizen en een geëmailleerd eind en vergroot 25 maal. Liefhebbers van klassieke muziek, kunnen bieden op Bladmuziek van Corelli, gesigneerd door Albert Einstein. De veiling wordt verzorgd door drs. Alexander Pechtold, kunsthistoricus en gediplomeerd veilingmeester.

Tijdens het diner zijn er naast de veiling speeches van prof. dr. Robbert Dijkgraaf, president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, en prof. dr. Hans Galjaard, emeritus hoogleraar humane genetica aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Fay Lovsky treedt op met haar theremin.

Meer informatie over de avond staat op www.museumboerhaave.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×