Onderzoek effecten gamen op gezondheid jongeren

In januari starten de VU en TNO Leiden een onderzoek naar de effecten van gamen op de gezondheid van jongeren. Bij het MyGame onderzoek volgen de wetenschappers driehonderd jongeren en hun gezin gedurende tien maanden. Alle deelnemers aan het onderzoek krijgen een PlayStation®Move pakket met daarbij verschillende nieuwe games. De helft van de deelnemers krijgt deze computer bij de start van het onderzoek, de andere groep na ongeveer een jaar. Via online vragenlijsten en lichaamsmetingen krijgen de onderzoekers informatie over het gedrag en de lichamelijke eigenschappen van de gamende jongeren en hun gezinnen. De metingen zullen plaatsvinden in CORPUS `reis door de mens’.

De onderzoekers willen meer duidelijkheid krijgen over de effecten van actieve computergames op lichaamsbeweging. Agressie, overgewicht, lusteloosheid, slaapproblemen en asociaal gedrag worden geassocieerd met gamen. De onderzoekers vragen zich af of het spelen van met name actieve games, de gezondheid van jongeren ook positief kan beïnvloeden.

Aan het onderzoek kunnen jongeren uit Leiden, Amersfoort, Breda en Amsterdam deelnemen. Meer informatie staat op //my-game.nl/

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×