Aan de slag met ijs bij Volkenkunde

Kinderen kunnen in de kerstvakantie aan de slag met ijs bij Museum Volkenkunde. Op het buitenterrein worden demonstraties ijssculpturen maken, gegeven en mogen ze ook zelf met ijs aan het werk. Wie koud geworden is, kan binnen luisteren naar een spannend Groenlands verhaal, of meedoen aan een workshop Afrikaanse dans. In het laatste weekend van de kerstvakantie, kunnen kinderen in gesprek gaan met leeftijdsgenootjes uit Groenland, die dan in Leiden verblijven.

De aanleiding van hun komst is een samenwerkingsproject dat conservator Arctische gebieden, Cunera Buijs, drie jaar geleden begon met een school uit Kulusuk, Oost-Groenland. Kinderen van die school hebben kunstvoorwerpen gemaakt die ze komen tentoonstellen in het museum. Hun werk is tijdens de hele kerstvakantie te zien.

Het hele vakantieprogramma staat op www.volkenkunde.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×