Vernieuwd Vaatkeurmerk voor Rijnland Ziekenhuis

Het Rijnland Ziekenhuis heeft het vernieuwde Vaatkeurmerk gekregen. De Hart&Vaatgroep kent dit keurmerk alleen toe aan ziekenhuizen die voldoen aan de aangescherpte kwaliteitscriteria voor vaatzorg. Het keurmerk richt zich op de kwaliteit van de behandeling van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk, moet aan de aangescherpte kwaliteitscriteria worden voldaan. Zo dient een ziekenhuis nu minimaal twintig operaties per jaar aan een verwijding van de aorta uit te voeren. Ook moet het cardiovasculair risicomanagement vastgelegd zijn in protocollen. De Hart&Vaatgroep heeft deze aangescherpte kwaliteitscriteria in nauwe samenwerking met de beroepsgroepen vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen samengesteld.  

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×